Köpvillkor

Beställning
Du måste ha fyllt 18 år för att få handla hos oss.

Priser
Priserna anges i SEK inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag kunden gör sin beställning. Priserna är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Den totala summan visas innan beställningen bekräftas. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser.

Orderbekräftelse
När du godkänt din beställning kommer du att få en orderbekräftelse till den e-postadress du angivit.
Du kommer även att få en bekräftelse till din e-post när vi har packat och levererat din order.

Förändring av order
Det går bra att förändra en lagd order, utan kostnad annat än prisskillnad på vara. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats av självklara skäl ej kan ändras.

Avbeställning
Avbeställning är möjlig utan kostnad fram till den tidpunkt då ordern verkställs. Ordern verkställs vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det är ej möjligt. Du som kund är i fall vi verkställt din order skyldig att mottaga försändelsen.
För att avbeställa en order ska kunden kontakta oss via e-post kundtjanst@cutiepie.se och uppge sitt ordernummer. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från oss.

Betalningsvillkor

Kontokort
Direktbetalning via kontokort sker enkelt och säkert i samarbete med Payson.
Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.
Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Läs mer om Payson här.
Vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt konto. Cutiepie.se lagrar ingen information som rör betaluppgifterna.
Vi följer distansköplagen.
Inga extra avgifter tillkommer vid betalning med kort.

Faktura
Via Klarna erbjuder vi dig att betala din beställning med faktura.
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 •     Betalningstid - alltid 14 dagar
 •     Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
 •     Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 •     Möjlighet till delbetalning


En aviavgift om 5 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en snabb kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
Tänk på att du måste fylla i rätt adress och postnummer när du blir medlem för att ditt fakturaköp ska bli godkänt.
Klarna AB, organisationsnummer SE556737-0431
Fakturaavgift tillkommer med 29 kr.

Klarna konto
Via Klarna har du möjligheten att delbetala dina köp hos Cutiepie.se.
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 •     Få alltid hem varan innan du betalar
 •     Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 •     Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 •     Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 •     Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 •     En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 •     Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång


Vid ett köp om 10 000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,5 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 23,64 %. Kreditköpspriset är 11 519 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 953 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en snabb kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.
Allmänna villkor hittar du här
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här

Leveranstid
Leveranstiden är normalt 1-4 arbetsdagar. I största möjliga mån kommer alla varor du beställt att levereras tillsammans. Om en vara mot all förmodan skulle avvika mot den utlovade leveranstiden skickar vi delleverans. Självfallet står vi för den extra fraktavgiften som uppkommer vid delleverans.

Leveranssätt
Leverans sker med Posten. Om paketet är litet så levereras det direkt i din brevlåda. I annat fall sker leverans till ditt närmsta postkontor/utlämningsställe.
Det finns även möjlighet att hämta din order hos oss på vårt lager i Värnamo.

International orders
Vi levererar till Danmark och Finland. Fraktkostnaden är SEK 59.

Leverans till annan mottagares adress
Du kan få dina varor levererade till en annan adress när du betalar med kort. Däremot går det inte att välja annan leveransadress när du väljer att betala mot faktura genom Klarna. Då måste leveransadressen vara samma som din folkbokförda adress i Sverige.

Transport
Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till kunden så är vi ansvariga. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till oss så är kunden ansvarig. Om kunden vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall kunden omedelbart anmäla detta till Posten. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall du kontaka oss.

Ej uthämtade/utlösta paket
Vi debiterar 200 kr oavsett köpsumma för att täcka våra hanteringskostnader/frakt för ej uthämtade/utlösta paket. Betalning ska ske inom fjorton (14) dagar räknat från fakturadatum.

Bytesrätt/Öppet köp
Mottagaren har rätt att ångra sitt köp eller byta till annan storlek, färg eller vara inom 14 dagar efter mottagande av försändelsen. Varan ska vara oanvänd (får ej tvättas) och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar inom 14 dagar.
Kontakta oss via e-post kundtjanst@cutiepie.se vid byte till annan vara, då kan vi kontrollera lagerstatus samt reservera bytesvaran.
Vi har fria returer. Förbetald retur etikett medföljer vid leverans. Den som returnerar en vara får själv stå för transportrisk. Vi skickar en bekräftelse per mail när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Vi löser inte ut försändelser som återsänds mot postförskott eller inte är fullt frankerade.
Använda varor eller varor som returneras i skadad eller utebliven förpackning skickas tillbaka utan åtgärd.
I alla paket finns en returnota som du fyller i och skickar med vid en retur. Det finns även en förbetald returadress etikett som du sätter på paketet vid retur. Vi står för portokostnaden.
Normalt tar det ca 1 vecka från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är max-tiden enligt lag.

Reklamationer/fel
Cutiepie.se följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se.
Om en vara är felaktig eller felexpedierad skall mottagaren eller beställaren kontakta oss
via e-post, kundtjanst@cutiepie.se och ange felet så snart som möjligt. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens ordernummer och ev. fakturanummer måste också anges. Kund som returnerar en felaktig vara står för transportrisken, men Cutiepie betalar returfrakten. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Vi mailar dig när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Returer
Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Övrigt
Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.

 

Huom! Seuraavat ehdot pätevät ainoastaan toimituksiin Suomeen.
Tilaaminen
Sinun täytyy olla 18 vuotta täyttänyt ostaaksesi meiltä.

Tilausvahvistus
Hyväksyttyäsi tilauksesi saat tilausvahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Saat myös vahvistuksen sähköpostiisi, kun olemme pakanneet ja lähettäneet tilauksesi.

Rahti
Rahtikulut Suomeen ovat 59 Ruotsin kruunua (SEK) tilausta kohti.

Toimitusaika
Toimitusaika on 2–4 työpäivää.
Toimitustapa
Toimitus tapahtuu Postin välityksellä. Kun paketti saapuu Suomeen, se siirtyy Itellan vastuulle, ja toimitus tapahtuu Itellan käytäntöjen mukaisesti.

Hinnat
Hinnat on annettu Ruotsin kruunuissa (SEK) ja ne sisältävät arvonlisäveron. Hinta, joka on hinnastossa sinä päivänä, kun asiakas tekee tilauksensa, on voimassa oleva hinta. Hinnat ovat kappalehintoja ja sisältävät arvonlisäveron, ellei toisin ilmoiteta. Kokonaissumma sisältäen rahdin näytetään ennen tilauksen vahvistamista. Varaamme oikeuden peruuttaa tilauksen selkeästi väärien hintojen johdosta. Kaikki kotisivuillamme olevat tuotteet löytyvät varastosta.

Tilauksen muutos
Tilauksen muuttaminen on mahdollista ilman lisäkustannuksia lukuunottamatta tavaroiden mahdollinen hintaero. Tilausta muutettaessa on voimassa se hinta, joka on annettu tilauksen muutoshetkellä. Huomaa, että jo toimitettua tilausta ei voi itsestään selvistä syistä muuttaa.

Toimitus toiseen osoitteeseen
Tuotteesi voidaan toimittaa muuhun kuin omaan osoitteeseesi. Kirjoita toimitusosoite kommentointikenttään kassalla tilausta tehdessäsi.

Peruutus
Tilauksen peruutus on mahdollista kuluitta siihen hetkeen asti, kun tilaus lähetetään. Tilaus katsotaan tavallisesti lähetetyksi silloin, kun rahtiasiakirjat luodaan. Peruutus ei tämän jälkeen ole enää mahdollinen. Sinä asiakkaanamme olet tilauksen lähettämisen jälkeen velvollinen ottamaan sen vastaan.
Asiakas voi peruuttaa tilauksensa ottamalla yhteyttä meihin sähköpostilla kundtjanst@cutiepie.se ja antamalla tilausnumeronsa. Peruutus ei ole voimassa ennen kuin olemme lähettäneet siitä vahvistuksen.
Vaihto-oikeus / avoin kauppa
Vastaanottajalla on oikeus palauttaa ostoksensa tai vaihtaa se toiseen kokoon, väriin tai tuotteeseen 14 päivän sisällä lähetyksen vastaanottamisesta. Tuotteen on oltava käyttämätön (ei saa pestä). Se on palautettava alkuperäispakkauksessaan ja mahdollisten alkuperäisasiakirjojen kanssa 14 päivän sisällä.
Ota meihin yhteyttä sähköpostilla kundtjanst@cutiepie.se mikäli haluat vaihtaa tuotteen, jotta voimme tarkistaa varastotilanteemme ja varata vaihtotuotteen.

Palautukset
Mikäli haluat palauttaa jonkin tuotteen, me vastaamme palautusrahdista. Valmiiksi maksettu palautusetiketti seuraa toimituksen mukana. Ota meihin yhteyttä ennen kuin palautat tuotteen kundtjanst@cutiepie.se. Lähetämme sähköpostitse vahvistuksen, kun olemme tarkistaneet palautetut tuotteet ja hyväksyneet tai hylänneet palautuksen.
Käytetyt tuotteet, tai tuotteet jotka palautetaan vahingoittuneessa pakkauksessa tai ilman pakkausta, lähetetään takaisin asiakkaalle ilman toimenpiteitä.
Kaikissa paketeissa on palautuslomake, joka tulee täyttää ja lähettää palautettavien tuotteiden mukana. Mukana on myös etukäteen maksettu palautusosoitelappu, joka tulee kiinnittää pakettiin tuotteita palautettaessa. Paketti voidaan lähettää tavallisessa postissa. Me vastaamme postikuluista.
Mahdolliseen palautussumman maksamiseen kuluu yleensä noin viikko siitä, kun olemme vastaanottaneet palautetut tuotteet. Poikkeustapauksessa se voi kestää jopa 30 päivää.

Reklamaatiot/virheet
Cutiepie.se seuraa reklamaatiotapauksissa kuluttajansuojalakia joka löytyy osoitteesta www.konsumentverket.se.
Mikäli tuotteessa tai toimituksessa on virhe, tulee vastaanottajan tai tilaajan ottaa meihin yhteyttä
sähköpostilla kundtjanst@cutiepie.se ja ilmoitettava virheestä niin pian kuin mahdollista. Kerro tarkasti, mistä tuotteesta on kyse, ja kuvaile ongelma. Käytä etukäteen maksettua palautusetikettiä, kun palautat tuotteita meille. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun olemme tarkistaneet palautetut tuotteet ja hyväksyneet tai hylänneet palautuksen.


Maksuehdot

Luottokortti
Suoramaksu luottokortilla on helppoa ja turvallista yhteistyössä Paysonin kanssa.
Payson tekee yhteistyötä VISA:n ja MasterCardin kanssa.
Paysonilla on korkeat turvallisuusvaatimukset, ja se on kansainvälisen nettikaupan turvallisuudesta vastaavan Trustwaven PCI-sertifioima. Kaikki liikenne on salattu 128-bittisellä SSL-yhteydellä, ja kaikki korttisiirrot perustuvat pankkien 3D-secure-tekniikkaan. Lue lisää Paysonista täältä.
Korttimaksun suorittamisen jälkeen varataan vastaava kauppasumma tililtäsi. Cutiepie.se ei säilytä mitään maksutietoja.
Kortilla maksamisesta ei seuraa mitään ylimääräisiä kuluja.

Tiedoksi
Pidätämme itsellemme oikeuden painovirheisiin, virheellisiin tietoihin ja tuotekuvauksiin nykyisessä ja tulevassa tuotevalikoimassamme. Kaikki sivuillamme olevat kuvatiedot ovat kuvituskuvia, emmekä voi taata, että kuvat vastaavat täysin tuotteiden ulkonäköä ja ominaisuuksia.

Riidat
Mahdollisissa riitatapauksissa noudatamme yleisen reklamaatiolautakunnan suosituksia.

Force Majeure
Sodan, luonnonkatastrofin, työtaistelun, viranomaispäätösten, alihankkijan toimitusvaikeuksien, ylivoimaisten olosuhteiden ja muiden meistä riippumattomien syiden johdosta, joita ei kohtuudella voitu ennakoida, jotka vaikuttavat tekemiemme sopimusten ja sitoutumisen täyttämiseen puoleltamme ja jotka tekevät näiden sopimusten ja sitoumusten täyttämisen puoleltamme mahdottomaksi, voidaan meidät katsoa vapautetuiksi velvollisuuksistamme koskien mainittujen sopimusten täyttämistä.

Muuta
Pidätämme oikeuden muuttaa hintojamme ja ehtojamme ilman ennakkoilmoitusta. On tärkeää, että otat selvää voimassa olevista ehdoistamme ennen kuin teet tilauksen. Ne ehdot ja hinnat, jotka ovat voimassa tilaushetkellä, katsotaan päteviksi. Varaamme oikeuden peruuttaa tilauksen selkeästi väärien tietojen tai loppuunmyynnin johdosta.
 

 

 

KØBSBETINGELSER
Obs! Følgende betingelser gælder kun for leverancer i Danmark, i henhold til dansk lov.
Bestilling
Du skal være fyldt 18 år for at kunne handle med os.

Ordrebekræftelse
Når du har godkendt din bestilling, vil du modtage en ordrebekræftelse på den e-mailadresse, du har oplyst.
Du modtager også en bekræftelse på din e-mail, når vi har pakket og leveret din ordre.

Fragt
Fragtomkostninger til Danmark er SEK 59 pr. bestilling.

Leveringstid
Leveringstiden er 2-4 arbejdsdage.
Leveringsmåde
Levering sker med Post Danmark. Når pakken når Danmark, tager Post Danmark over, og levering sker direkte til kunden.

Priser
Priserne angives i SEK inklusive moms. Prisen, som gælder, er den, som er angivet i prislisten den dag, kunden afgiver sin bestilling. Priserne er stykpriser inklusive moms, medmindre andet er angivet. Den totale sum inkl. fragt vises, inden bestillingen bekræftes. Vi tager forbehold for åbenlyst fejlagtige priser.
Alle produkter på vores hjemmeside er på lager.

Ændring af ordrer
Man kan godt ændre en bestilt ordre uden andre omkostninger end prisforskellen på varerne. Ved ændringer på varebestillinger gælder den pris, som er gældende på tidspunktet for ændringen. Bemærk, at ordrer, som allerede er leveret, af indlysende grunde ikke kan ændres.

Levering til en anden modtageradresse
Du kan få dine varer leveret til en anden adresse. Angiv adressen i kommentarfeltet i kassen, når du bestiller.

Afbestilling
Afbestilling er muligt uden omkostninger frem til det tidspunkt, hvor ordren effektueres. Ordren effektueres normalt ved, at fragtbehandlingen bekræftes. Afbestilling derefter er ikke muligt. Du er som kunde forpligtet til at modtage din ordre, når vi har effektueret den.
For at afbestille en ordre skal kunden kontakte os via e-mail kundtjanst@cutiepie.se  og anføre sit ordrenummer. En afbestilling gælder ikke, før en bekræftelse er modtaget fra os.
Bytteret/åbent køb
Modtageren har ret til at fortryde sit køb eller bytte til en anden størrelse, farve eller vare inden for 14 dage efter modtagelse af forsendelsen. Varen skal være ubrugt (må ikke vaskes) og returneres i originalemballage med eventuelle originale påtegnelser inden for 14 dage. Ved bytning eller returnering står kunden for returfragten. Hvis du vil bytte til en anden vare, betaler vi omkostningerne for det nye produkt.
Kontakt os via e-mail kundtjanst@cutiepie.se ved bytning til en anden vare, så kan vi kontrollere lagerstatus og reservere byttevaren.

Returneringer
Ved returnering af vores varer står kunden for returfragten. Kontakt os, inden du returnerer varen, på kundtjanst@cutiepie.se. Vi sender en bekræftelse pr. mail, når varen er inspiceret og godkendt/ikke godkendt.
Brugte varer eller varer, som returneres i skadet eller manglende emballage, sendes tilbage uden videre foranstaltninger.
I alle forsendelser findes en returnota, som skal udfyldes og sendes med ved returneringen. Der findes også en adressemærkat, som sættes på pakken ved returnering.
Normalt tager det ca. 1 uge, fra vi har modtaget din returnering, inden du modtager eventuel tilbagebetaling.

Reklamationer/fejl
Når du handler på Cutiepie.se, har du 24 måneders garanti. Dette indebærer, at du enten får varen byttet, tilbagebetaling eller prisnedslag på grund af fejl. Naturligvis er det et krav, at klagen er berettiget, og at fejlen ikke skyldes fejlagtig brug af produktet.
Hvis en vare er forkert eller fejlekspederet, skal modtageren eller bestilleren kontakte os
via e-mail, kundtjanst@cutiepie.se  og rapportere fejlen så hurtigt som muligt. Specificer det pågældende produkt, og beskriv problemet. Cutiepie.se står for returfragten ved reklamationer/fejl. Husk at gemme kvitteringen for fragt af returnerede varer. Vi sender en bekræftelse pr. mail, når varen er inspiceret og godkendt/ikke godkendt.


Betalingsvilkår

Kreditkort
Direkte betaling via kreditkort sker enkelt och sikkert i samarbejde med Payson.
Payson samarbejder med VISA og MasterCard.
Payson har høje sikkerhedskrav og er PCI-certificerede af Trustwave, som er en international organisation for sikker e-handel. Al trafik krypteres gennem 128-bit SSL, og alle kortoverførelser er baseret på bankernes såkaldte 3D secure-teknik. Læs mere om Payson her.
Ved gennemførelse af kortbetaling reserveres købesummen på din konto. Cutiepie.se gemmer ingen informationer, som vedrører betalingsoplysningerne.
Ingen ekstra gebyrer tillægges ved betaling med kort.

Information
Vi tager forbehold for trykfejl, fejl i informationer samt fejl i specifikationer på alle produkter i vores sortiment. Al billedinformation på vores sider skal ses som illustrationer, og vi kan heller ikke garantere, at billederne gengiver varens præcise udseende og beskaffenhed.

Tvist
Ved eventuel tvist følger vi Forbrugerstyrelsens anbefalinger.

Force Majeure
I tilfælde af krig, naturkatastrofe, strejke, lockout, myndighedsbeslutninger, udeblevne leverancer fra underleverandører, fordyrende omstændigheder og dermed sammenlignelige hændelser uden for vores kontrol, som ikke med rimelighed har kunnet forudses, og som påvirker indgåede aftaler samt løfter fra vores side, som gør, at vi ikke kan overholde nævnte aftale/løfte, frigøres vi fra vores forpligtelser til at opfylde den nævnte aftale.

Øvrigt
Vi forbeholder os ret til at ændre vores priser og vilkår uden varsel. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i de gældende vilkår, inden du foretager en bestilling. Det er vilkårene og priserne i bestillingsøjeblikket, som gælder. Vi tager forbehold for åbenlyst fejlagtige oplysninger og udsolgte varer.
 

 

 

 

Cutiepie.se drivs av Villervalla i Värnamo AB © 2017