Köpvillkor

Beställning
Du måste ha fyllt 18 år för att få handla hos oss.

Priser
Priserna anges i SEK inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag kunden gör sin beställning. Priserna är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Den totala summan visas innan beställningen bekräftas. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser.

Orderbekräftelse
När du godkänt din beställning kommer du att få en orderbekräftelse till den e-postadress du angivit.
Du kommer även att få en bekräftelse till din e-post när vi har packat och levererat din order.

Förändring av order
Det går bra att förändra en lagd order, utan kostnad annat än prisskillnad på vara. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats av självklara skäl ej kan ändras.

Avbeställning
Avbeställning är möjlig utan kostnad fram till den tidpunkt då ordern verkställs. Ordern verkställs vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det är ej möjligt. Du som kund är i fall vi verkställt din order skyldig att mottaga försändelsen.
För att avbeställa en order ska kunden kontakta oss via e-post kundtjanst@cutiepie.se och uppge sitt ordernummer. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från oss.

Betalningsvillkor

Kontokort
Direktbetalning via kontokort sker enkelt och säkert i samarbete med Payson.
Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.
Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Läs mer om Payson här.
Vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt konto. Cutiepie.se lagrar ingen information som rör betaluppgifterna.
Vi följer distansköplagen.
Inga extra avgifter tillkommer vid betalning med kort.

Faktura
Via Klarna erbjuder vi dig att betala din beställning med faktura.
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 •     Betalningstid - alltid 14 dagar
 •     Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
 •     Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 •     Möjlighet till delbetalning


En aviavgift om 5 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en snabb kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
Tänk på att du måste fylla i rätt adress och postnummer när du blir medlem för att ditt fakturaköp ska bli godkänt.
Klarna AB, organisationsnummer SE556737-0431
Fakturaavgift tillkommer med 29 kr.

Klarna konto
Via Klarna har du möjligheten att delbetala dina köp hos Cutiepie.se.
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 •     Få alltid hem varan innan du betalar
 •     Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 •     Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 •     Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 •     Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 •     En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 •     Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång


Vid ett köp om 10 000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,5 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 23,64 %. Kreditköpspriset är 11 519 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 953 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en snabb kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.
Allmänna villkor hittar du här
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här

Leveranstid
Leveranstiden är normalt 1-4 arbetsdagar. I största möjliga mån kommer alla varor du beställt att levereras tillsammans. Om en vara mot all förmodan skulle avvika mot den utlovade leveranstiden skickar vi delleverans. Självfallet står vi för den extra fraktavgiften som uppkommer vid delleverans.

Leveranssätt
Leverans sker med Posten. Om paketet är litet så levereras det direkt i din brevlåda. I annat fall sker leverans till ditt närmsta postkontor/utlämningsställe.
Det finns även möjlighet att hämta din order hos oss på vårt lager i Värnamo.

Leverans till annan mottagares adress
Du kan få dina varor levererade till en annan adress när du betalar med kort. Däremot går det inte att välja annan leveransadress när du väljer att betala mot faktura genom Klarna. Då måste leveransadressen vara samma som din folkbokförda adress i Sverige.

Transport
Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss till kunden så är vi ansvariga. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till oss så är kunden ansvarig. Om kunden vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall kunden omedelbart anmäla detta till Posten. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall du kontaka oss.

Ej uthämtade/utlösta paket
Vi debiterar 200 kr oavsett köpsumma för att täcka våra hanteringskostnader/frakt för ej uthämtade/utlösta paket. Betalning ska ske inom fjorton (14) dagar räknat från fakturadatum.

Bytesrätt/Öppet köp
Mottagaren har rätt att ångra sitt köp eller byta till annan storlek, färg eller vara inom 14 dagar efter mottagande av försändelsen. Varan ska vara oanvänd (får ej tvättas) och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar inom 14 dagar.
Kontakta oss via e-post kundtjanst@cutiepie.se vid byte till annan vara, då kan vi kontrollera lagerstatus samt reservera bytesvaran.
Vi har fria returer. Förbetald retur etikett medföljer vid leverans. Den som returnerar en vara får själv stå för transportrisk. Vi skickar en bekräftelse per mail när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Vi löser inte ut försändelser som återsänds mot postförskott eller inte är fullt frankerade.
Använda varor eller varor som returneras i skadad eller utebliven förpackning skickas tillbaka utan åtgärd.
I alla paket finns en returnota som du fyller i och skickar med vid en retur. Det finns även en förbetald returadress etikett som du sätter på paketet vid retur. Vi står för portokostnaden.
Normalt tar det ca 1 vecka från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är max-tiden enligt lag.

Reklamationer/fel
Cutiepie.se följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer, se www.konsumentverket.se.
Om en vara är felaktig eller felexpedierad skall mottagaren eller beställaren kontakta oss
via e-post, kundtjanst@cutiepie.se och ange felet så snart som möjligt. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens ordernummer och ev. fakturanummer måste också anges. Kund som returnerar en felaktig vara står för transportrisken, men Cutiepie betalar returfrakten. Tänk på att alltid spara kvitto på försändelsen vid retur. Vi mailar dig när returen inspekterats och godkänts/icke godkänts. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Returer
Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Övrigt
Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.

 

Cutiepie.se drivs av Villervalla i Värnamo AB © 2017